Tilbage

Barrel Instituttet - Behandling i det nye årtusinde

Man kan have bevægelse uden liv - men ikke liv uden bevægelse.

Den franske osteopat Jean-Pierre Barral har igennem en årrække udviklet helt nye behandlingsmetoder inden for manuel medicin/osteopati. Barral's udviklingen af Visceral (organ) og Neural Manipulation har skabt helt nye muligheder for at forstå og behandle en lang række af menneskets lidelser.

Time Magazine: udnævnte i 2001 Barral som en af de mest innnovative behandlere i det nye årtusinde. På baggrund af mange års forsknings- og behandlingserfaring, grundlagde Barral et institut i USA, der står for uddannelse, træning og forskning i Visceral og Neural Manipulation. www.barralinstitute.com.

Visceral Manipulation

Viscera er kroppens indre organer, som f.eks lever, nyre, tarme osv. Det er vigtigt for vores helbred og almene tilstand at organerne har bevægelighed og blodgennemstrømning. Ved visceral manipulation lokaliseres organer med nedsat bevæglighed og restriktionsmønstre, for at genskabe fuld funktion.

Hvad har organer med kroppens smerte, stivhed og træthed at gøre?

Vores organer har stor indflydelse på hinanden og resten af kroppen. Tænk bare p,å hvad en 'dårlig mave' kan gøre ved resten af kroppen.
Hvis et organ ikke kan bevæge sig frit, skal kroppen kompensere for den manglende bevægelse. Et eksembel kunne være en lungehindebetændelse, der efterlader en fikseret lungehinde (bindevæv). På grund af den fikserede lungehinde, er der ikke længere fri bevægliged for de omkringliggende strukturer f.eks et ribben. Ribbenet skal nu ændre sin bevægelse en lille smule ved hvert åndedræt (ca. 22.000 pr. dag), og hver bevægelse skaber et lille træk på den ryghvirvel som ribbenet er forbundet til. Denne lungerestriktion kan meget vel vise sig som årsagen til ryg smerter, nakkesmerter og indskrænket bevæglighed i skulderen. Selvom lungehindebetændelsen er væk, er restriktionen i bindevævet der stadig, og lungehinden skal behandles først, for at få en varig smertefri tilstand.

Det er ikke kun vores lunger, der bevæger sig mange gange hver dag. Alle organer har en bevægelse, der er tæt forbundet med andre bevægelser i vores krop, fra de mindste cellulære pulseringer til rytmiske sammentrækninger af hjerte og blodgennemstrømning.

Neural Manipulation

Med Neural Manipulation identificieres og frigøres lokale nerverestriktioner. På samme tid undersøges effekten af den lokale nerverestriktion, på resten af kroppen. Hermed kan et mere omfattende spændingsmønster for kroppen frigøres.

Nerver og 'uforklarlige smerter'

Nerveskader resulterer ofte i et ikke-veldefineret klinisk mønster, som fører til et bredt spektrum af forstyrrelser i kroppen. Der kan være mange årsager til en nerverestriktion. Det kan være mekanisk, som ved et trafikuheld, tryk, stræk, slag, en virusinfektion eller lignende. Årsagen til en nervelæsion behøver ikke at være et kraftigt traume. Små og mange gentagne 'mikro-traumer' som ved en monoton bevægelse, pga. arbejdsstillinger, dårlig holdning el. lign. kan være årsag til en nervefiksering og deraf følgende smerte og stivhed.

 

Behandling i det nye årtusinde

barrel

www.barralinstitute.com

time

Læs artiklen i Time Magazine:

 

 

 

Logo